studentenhuis verkopen

Uw partner bij het direct verkopen van alle soorten studentenhuizen en studentenhuisvesting. Discreet uw studentenhuis verkopen aan Leco Vastgoed.

studentenhuis verkopen

Uw studentenhuis aanmelden

studentenhuis verkopen

leco vastgoed:
studentenhuis Verkopen

U wilt uw studentenhuis verkopen? Maar u hebt geen zin om de studenten lastig te vallen met bezichtigingen. Dit geeft immers onrust en stress bij uw huurders.

Leco Vastgoed koopt zowel verhuurde als leegstaande studentenhuizen. We kunnen snel beslissen bij de verkoop van uw studentenhuis.

reviews

“Ontzettend vriendelijk en goudeerlijk. Is er niet op uit om vooral eigen zakken te vullen, maar houdt het klant-is-koning-principe duidelijk voor ogen. Je vindt ze niet vaak moet ik zeggen…”

– Merel Burmeister

“Wij hadden een huurhuis aangeboden gekregen en wilden snel van ons huis af. Leon heeft ons goed en snel geholpen, een betrouwbaar persoon.”

– Roel van Alphen

“Vriendelijk, persoonlijk en professioneel. Meedenkend , behulpzaam en altijd goed bereikbaar. Een makelaarskantoor met alle kennis in huis!”

– Thea Van Der Weij

“Ons ouderlijk huis in Geleen hebben wij verkocht aan Leco Vastgoed. Alles is naar wens verlopen en alles werd goed en snel afgehandeld. Ik kan het iedereen aanraden om met ze in zee te gaan. Zeer tevreden..”

– Marco Kamphuis

reviews

“Wat was het prettig om met jou zaken te doen. Ik maakte me zorgen dat de verkoop van mijn woning lang zou gaan duren. Maar dankzij jouw bedrijf is het allemaal in een stroomversnelling gekomen.”

– Friedy de Laat

“Al meerdere keren heel goed en vakkundig geholpen, absoluut aan te bevelen.”

– Petra Duivens

“Sinds 2009 heb ik van Leon gehuurd in Eindhoven. Hij is netjes, vriendelijk en zorgt ervoor dat problemen altijd op een goede manier opgelost worden. Prima huisbaas!.”

– Laura Cornet

studentenhuis
snel verkopen

Aan ons kunt u uw studentenhuis verkopen middels ‘stille verkoop’. Uw studentenpand komt dus niet in het openbaar op internet te staan. De beste deals komen immers in  besloten kring tot stand.

Sinds 1996 hebben wij ervaring met verhuur aan studenten. Wij kennen de markt als geen ander en weten wat er speelt. Leco Vastgoed koopt zelf en biedt hierdoor een onschatbare waarde voor eigenaren die van hun studentenhuis af willen.

Leco Vastgoed

Gratis het beste bod

Geen kijkers of nieuwsgierigen

Aanbetaling mogelijk

Geen makelaarskosten

Snel zekerheid over de verkoop

verkoop elders

Onzekerheid over de verkoop

Kijkers over de vloer

Eerst uw pand opknappen

Minimaal 1 tot 2% courtage

Voorbehoud en bedenktijd koper

Nu is de tijd om uw studentenhuis te verkopen

De overheid staat ook niet stil. Particuliere verhuurders vrezen de nieuwe maatregelen van de overheid. Daarom zijn wij van mening dat nu de tijd rijp is om uw studentenhuis te verkopen. Leco Vastgoed biedt u die mogelijkheid. Maar waarom is het juist nu interessant om mijn studentenhuis verkopen?

 • Het aanbod van kamers en studio’s groeit hard in Nederland, als het aanbod toeneemt daalt de vraag naar kleine onzelfstandige woonruimtes;
 • De overheid gaat wellicht drastische maatregelen nemen op het gebied van huur- en verhuur van woonruimte die u gaan treffen in uw portemonnee;
 • De onderhoudskosten van een studentenhuis rijzen de pan uit. Klusbedrijven worden ook steeds duurder;
 • Huurders genieten huurbescherming, u kunt ze dus niet zomaar op straat zetten. Een juridisch conflict kan u duur komen te staan;  
 • Uw studentenpand moet voldoen aan alle wet- en regelgeving. Zijn uw vergunningen wel in orde? Voldoet uw kamerverhuurpand en de verhuur aan het geldende bestemmingsplan?;
 • Is uw studentenhuis brandveilig? Want je moet er toch niet aan denken dat er brand uitbreekt door uw eigen nalatigheid;

 

vraag nu een bod aan

Kortom, hierboven treft u een aantal vragen en opmerkingen aan waar u misschien niet meteen het antwoord op weet. Neem geen onnodig risico en ga in gesprek met Leco Vastgoed over de verkoop van uw studentenhuis. Wij kopen studentenhuizen in heel Nederland, in elke plaats en in elke staat. Maar ook snel en stress loos uw huis verkopen kunt u aan Leco Vastgoed.

in 5 stappen verkocht

huis snel verkopen

1. Pand aanmelden

Meld uw studentenhuis of vastgoed hier vrijblijvend aan.

huis snel verkopen

2. Snel reactie

Uiterlijk binnen 24 uur ontvangt u van ons een reactie.

huis snel verkopen

3. Afspraak maken

Komt uw pand in aanmerking? Dan plannen we een afspraak in.

Definitief bod

4. Definitief bod

Als we na bezichtiging interesse hebben, volgt er een definitief bod: u beslist!

Koopovereenkomst

5. Koopovereenkomst

Gaat u akkoord met ons bod, dan stellen we een koopovereenkomst op. 

Woning verkocht

Verkocht!

We gaan samen naar de notaris, die daarna de netto koopsom aan u uitbetaalt.

De doelgroep van leco vastgoed

Maar wie komt in aanmerking om aan Leco Vastgoed een studentenhuis te verkopen? In principe komt elke vastgoedeigenaar, in elke plaats in aanmerking. Voorwaarde is wel dat de vraagprijs van het studentenhuis reëel en interessant is want u wilt uw studentenpand immers definitief verkopen. Maar wie is de doelgroep van Leco Vastgoed?

  • Vastgoedeigenaren van een- of meerdere studentenhuizen;
  • Ouderen die het gedoe rondom de verhuur van een studentenhuis meer dan beu zijn;
  • Eigenaren van een studentenhuis die het pand op een discrete en snelle manier van de hand willen doen;
  • Vastgoed eigenaren die willen profiteren van de overwaarde van het studentenpand en de kans aangrijpen om in de huidige markt te verkopen;
  • Als een snelle verkoop geboden is om bijvoorbeeld om een beslag of een executieverkoop door de bank te voorkomen;
  • Of als men gewoon zonder gedoe, zonder kijkers en zonder verkoopstress en kosten het studentenhuis wil verkopen.

  Het probleem als eigenaar van een studentenhuis

  Laats waren wij uitgenodigd in het centrum van Nijmegen omdat we daar een studentenhuis aangeboden kregen. Het betrof een ruim en oud appartementsrecht midden in de stad. Er was veel achterstallig onderhoud en een niet actieve VvE. Er was geen omgevingsvergunning aanwezig en de brandveiligheid was ver te zoeken. Ondanks al deze problemen deden we toch een hoog bod dat meteen door de verkopende partij werd geaccepteerd. Met de huidige bewoners (5 studentes) zijn we in gesprek gegaan. Ze waren bereid om (na een hele forse vergoeding) een andere woonruimte elders te gaan huren. Inmiddels heeft het studentenhuis ons veel tijd en geld gekost om het te laten voldoen alle wet- en regelgeving. Achteraf hebben we het pand waarschijnlijk veel te duur aangekocht maar geld moet rollen, toch? 

  verhuren in overeenstemming bestemmingsplan

  Voor het kamergewijs verhuren van woningen is in veel gemeenten op grond van de Huisvestingswet 2014 en de huisvestingsverordening een omzettingsvergunning nodig. Met de omzettingsvergunning krijgt de aanvrager toestemming een zelfstandige woonruimte om te zetten in onzelfstandige woonruimten. In de praktijk is vaak ook nog een omgevingsvergunning nodig om te mogen afwijken van het bestemmingsplan. In veel bestemmingsplannen is namelijk bepaald dat slechts één huishouden in een woonruimte is toegestaan. Het feit dat eerder een omzettingsvergunning is verleend, wil echter niet zeggen dat de omgevingsvergunning ook verleend moet worden. Een uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 9 september 2020 is hier een voorbeeld van.

  Direct uw studentenhuis verkopen

  Het laten opkopen van een studentenhuis is niet zo bekend, maar de manier waarop Leco Vastgoed werkt is eigenlijk ongelooflijk effectief. Leco Vastgoed biedt een onschatbare service voor eigenaren van studentenhuizen, die om welke reden dan ook gegarandeerd en snel van hun studentenhuis af willen. Wij zijn eerlijk en transparant over onze werkwijze en het bedrag dat we bieden voor uw studentenpand. U kunt uw studentenhuis wel in een vrije markt te koop aanbieden maar als u rekening houdt met de onrust onder de bewoners die dat met zich meebrengt, het bedrag dat u betaalt om het op te knappen, uw hypotheek, energie en (gemeentelijke) belastingen terwijl uw studentenhuis te koop staat, de makelaarscourtage en uw eigen tijd, dan is de prijs die u uiteindelijk van ons ontvangt niet zo verkeerd. De vastgoedmarkt kan turbulent en onvoorspelbaar zijn. Kies daarom nu voor zekerheid bij de verkoop van uw studentenhuis.